søndag den 29. december 2013

Træning på farten

Hvordan holder man formen når man er hjemmefra og på farten?
Som fortalt tidligere holder jeg selv nytår i Berlin i år. Væk fra træningscenter og lignende. Hvis man ikke har mulighed for at skaffet adgang til et træningscenter i pågældende by, hvor man kan holde formen, så kommer her et par fantastiske billige redskaber du kan slæbe med i tasken og som ingenting fylder!

Træningselastikker!
Jeg har taget 3 forskellige elastikker med herned, alle sammen kanone til forskellige træningsformer. Når man træner med elastik, træner man såkaldt modstandstræning.

Den mørkeblå elastik på billedet er forholdsvis stærk og giver stor modstand!  God til store muskelgrupper som kræver stor modstand, bl.a. lår, men også biceps, nak og skulder.

Den grønne er god hvis man binder den sammen i hver ende, folder et par ringe og samler dem. Herved bliver den forholdsvis lille, men med stor modstand. Tag den fx rundt om anklerne og træn Glut. Med. med den ved at spred benene til siden så elastikken strammer og bevær med små skridt fra side til side. Elastikken skal hele tiden være spændt. Denne ballemuskel er utrolig vigtig for hoftens stabilitet!

Den røde elastik med håndtag bruger jeg specielt meget til skulder, vinger, ryg og bryst træning. For skulder, så stil dig på midten af elastikken så skuldermuskulaturen får modstand når du hiver opad. For bryst, find noget du kan hive elastikken om og vend ryggen til, så modstanden kommer når du samler armene foran brystet. Omvendt hvis man skal træne ryg, så modstanden kommer når man hiver elastikken bagud.
Vinger trænes ved at have elastikken som hvis man træner ryg. Elastikken hives nu ned langs kroppen i stedet for ud til siden som ved ryg.

God fornøjelse ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar