søndag den 5. januar 2014

Burn fatty burn!

Efterforbrænding
Burn fatty burn er udtryk for at man godt kan få kalorierne og det ekstra trælse fedt til at hagle af. Efterforbrænding er løsningen til gåden!
Jeg vil lægge ud med det vigtigste: vi vandt håndboldkampen i dag;)
Og hernæst lidt dybere om intervaltræning, hvilken jeg i går forklarede, var en fantastisk måde at træne cardio på! Intervaltræning er bl.a. karakteristisk ved, at det øger efterforbrændingen markant og at man herved forbrænder en masse ekstra kalorier.

Derfor virker det
Intervaltræning går som bekendt ud på at tvinge kroppen ud af sin komfortzone og presse kredsløb og muskler til et maksimum. Som modreaktion kvitterer kroppen med et massivt formløft. Også forbrændingen følger med, og trods de indlagte pauser ryger der langt flere kalorier ved intervaltræning end på en rolig joggetur. Undersøgelser viser, at intervaltræning – i lighed med styrketræning – resulterer i en markant efterforbrænding, hvor kroppen efter afsluttet træning fortsætter med at arbejde på et forhøjet niveau i 4-16 timer. Det resulterer i en bonus i form af ekstra mange forbrændte kalorier.

Så meget skal der til
Udbyttet er til stede fra første sekund. Det er dog vigtigt, at du laver så mange intervaller, at du er godt brugt bagefter.

Gode alternativer
Tung styrketræning, sprinttræning og en hidsig 5-km-tur i konkurrencetempo påvirker alle sammen efterforbrændingen. Prøv ligeledes håndbolden:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar