søndag den 9. februar 2014

Få større styrke - Isometrisk styrketræning

Få større styrke med isometrisk / statisk træning
Der er 3 metoder til at få mere styrke med isometrisk træning alt efter hvilken ønske man har. Hvis man blot ønsker at tilføje et ekstra effektivt værktøj, til ens regulære træning, kan man benytte sig af dynamic tension. Dynamic tension går ud på at, man under udførelsen af en øvelse gør et eller flere hold i 1-8 sekunder, specielt i sticking points (steder i øvelsen hvor udførelsen af øvelsen er sværest). Et eksempel er squat – kvart nede i øvelsen kan man holde i 2 sekunder og så når lårene er parallelt holder man i 2 og går op igen. Selvom man vil blive stærkere i hele øvelsen hjælper denne metode til bedre kunne komme igennem sticking points.
Den anden metode er at holde en vægt som man ikke kan løfte i en tidsperiode til man kan løfte den. F.eks hvis man gerne vil udføre handstand pushup med en arm. Først starter man med at arbejde sig til at kunne stå i 1-1,5 minut med 2 hænder og så gøre det med en hånd. Dette kan gøres mere effektivt hvis man tager vægte med. Hvis man kan stå i håndstand i en arm 1,5 minutter mens man holder en 50kg håndvægt i den anden hånd så er man garranteret at kan kan udføre mindst en legitim håndstand armbøjning med en arm. Man skal dog passe på at ikke køre til udmattelse da det kan hænde at kroppen ikke kan holde mere og stopper (hvem har lyst til at falde eller få en vægt i hovedet).
Den 3. metode er at holde en vægt som man ikke kan løfte i en kort periode. Man kan f.eks udføre en isometrisk holde curl i et sticking point med 100-110% af det man maksimalt kan løfte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar