søndag den 9. februar 2014

Prøve at manipulere en vægt man ikke kan - Isometrisk styrketræning

Prøve at manipulere en vægt man ikke kan
Også her er der flere metoder: Man kan prøve at løfte en vægt som man aldrig kan eller en som man en dag vil kunne. Det kan f.eks være en kettlebell som man gerne vil military presse eller Pullups hvorfra man ikke kan starte fra bundpositionen (deadhang). Med kettlebellen så cleaner man den og så presser og presser selvom man ikke kan i 4-5 sekunder og det samme med pullups. Som tiden går bliver man stærkere og stærkere.

Den anden metode er en uhyre alsidig metode. Dog er resultaterne ikke helt synlige. Basalt set så gør man en styrkehandling, som aldrig vil være mulig, men som vil gøre en stærkere. Man kan immitere normal vægtløftning eller sportsspecifikt eller gøre noget helt andet. Et godt eksempel på sportspecifikt er en fortælling fra Joseph L. Greenstein A.K.A The mighty Atom (Dette er nu ikke den 100% korrekte genfortælling men tæt på, da han i sin ungdom så en kamp imellem en stor bryder og den store Gama.)

Gama formår at bruge en bryderteknik, på den større mand. Bag efter spørger han Gama, hvordan han kunne gøre dette og han svarede. At hver dag siden han var dreng, havde han brugt denne teknik imod et træ og sammenlignet med træet, var den store bryder let. Hvis man vil imitere normal vægtløftning kan man improvisere. Brug en dør ramme og væg til presse øvelser og en trappe til trækøvelser. En ide er at tage et bræt, en stang og et reb. Bind den ene side af rebet i midten af stangen og den anden side på brættet. Stå på brættet og brug stangen til isometriske curls, military presses osv. Brug din fantasi her. Denne form for isometrisk, kan udføres hver dag. Et set på 6-12 sekunder er nok, men der er intet galt med at eksperimenter med længere perioder, endda med flere set (men det er på din egen risiko). Denne metode kræver, at man er analyserende og kreativ nok til at finde ud af hvad ens behov er og hvilken tekniker man skal bruge og hvad man kan tåle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar