fredag den 20. december 2013

Lidt, men godt!

En fødselsdag behøver ikke at være usund!

Så var det jo i dag at jeg blev 23 og inviterede familien på besøg i anledningen. Men selvom man har fødselsdag behøver det bestemt ikke at være en usund en af slagsen! Fødselsdage er kendt for at være sukker med sukker på, men sådan behøver det ikke at være. Man bør og skal også have lov til at "synde" engang imellem, men det der er vigtigt nå man endelig gør det, det er, ikke at overspise sig selv med søde sager!

Køb lidt, men godt og suppler med "sundt" sukker!

En god måde at "synde" på er, at købe det sødt du allerbedst kan lide, men ikke for meget. Køb lidt men godt! Suppler med en masse lækker frugt, nødder, lidt mørk chokolade med højt kakaoindhold og sørg endelig for hele tiden at have vand på bordet, evt. med citron og isterning.

Slik og lignende er tomme kalorier og mætter meget lidt, men din krop elsker den nemme energi og giver dig svært ved at stoppe igen når du er begyndt. Det er her du bør variere med noget lækkert frugt, fx ananas, appelsin, banan, æble, vindruer, jordbær, blåbær osv. Frugt har lignende effekt som slik, da det indeholder frugtsukker. Forskellen er bare, at frugt indeholder meget mindre kalorier og mætter meget mere. Suppler med nødder, som ligeledes mætter, giver dig sundt fedt, samt protein. Kombiner evt. med noget mørk chokolade som ligeledes tilfredsstiller dine smagsløg, men også har flere gavnlige virkninger.

Drik vand til!

Og endelig, sørg for at drik godt med vand! Vand har så mange gavnlige effekter og mætter rigtig godt og alt sammen for 0 kalorier! Se alle effekterne nederst i min blog under "dagens ernæringstip".

Næsten alle kender fornemmelsen af at have overspist sig med sødt når man endelig giver sig selv lov. Fornemmelsen af at være oppustet, dårligt tilpas og dagen efter fortryder man altid. Hvorfor ikke undgå denne ubehag!

Glem ikke træningen!

Glem nu ikke dagens motion og træning. Selvom du måske har mere travlt end normalt sådan en dag, så sørg alligevel for, at få plads til din træning. Husk, lidt er bedre end ingenting! Og fornemmelsen af god samvittighed og tilpashed bagefter er fantastisk!

Hvad siger I derude? Hvordan holder I jeres fødselsdag? Husker I den "sunde" sukker og at drikke rigeligt med vand? Hvad er jeres mening om: køb lidt, men godt-princippet?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar