fredag den 10. januar 2014

10 typiske fejl koster dig muskelmasse

Udover et normalt indlæg, så vil jeg de næste 10 dage ved middagstid lægge et  ekstra indlæg op om typiske fejl som koster dig muskelmasse i din styrketræning!

Hvis du løfter jern flere gange om ugen, men hverken kan se resultater på overarmene eller skuldre, så læs videre. Manglende resultater er sjældent et mysterium, men skyldes som regel forkert træning, kost og livsstil. Se her, hvordan små ændringer kan give dig stor fremgang.

Tingene hænger sammen
Motivation og resultater hænger uløseligt sammen. Nogle træner for at undgå ondt i ryggen, andre for at smide nogle overflødige kilo eller få større muskler. Men uanset målsætning mister de fleste gejsten, hvis de ikke kan spore fremgang.

Det er selvfølgelig vigtigt at have realistiske forventninger til, hvor hurtigt resultaterne viser sig. Du kommer fx ikke til at ligne Arnold Schwarzenegger i topform efter et par træningsaftener i fitnesscenteret.

Hvad er realistiske forventninger?
Men hvad er så realistiske forventninger? Ny forskning viser, at de første synlige tegn på styrketræning kan måles efter 6 uger. Læg mærke til, at der ikke står ses, men måles.
Forskere ved Novi Sad-universitetet i Serbien kunne måle, at deres forsøgspersoners overarme var blevet 5 procent større i omkreds efter 1½ måneds testperiode med træning 5 gange om ugen. Undersøgelsen sætter en tyk streg under, at styrketræning kræver tålmodighed og træningsflid.

Du ser hurtigt synlige beviser
Du behøver dog ikke at træne 5 gange om ugen eller vente 6 uger på opmuntring. Hvis du sørger for at skrive ned, hvor tunge vægte du træner med under de forskellige øvelser, vil du hurtigt få synlige beviser på, at du bliver stærkere.
Især hvis du starter helt fra bunden, vil du i løbet af de første uger høste gevinsterne, ved at dine nerveceller bliver bedre til at kommunikere med musklerne, samt at nogle muskelfibre ændre type. Efterhånden som du bliver det, bliver du i stand til at løfte tungere vægte.

Du kan desuden speede din muskelvækst op ved at undgå de 10 faldgruber, som de fleste falder i. De næste 10 dage kan du se, hvordan du får mest ud af din styrketræning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar