fredag den 10. januar 2014

Kan alle blive store?

Dine gener betyder mindst lige så meget som din træning, men selv spinkle mennesker kan blive mere atletiske at se på.

Responders og nonresponders
Hvor stor muskelmasse du kan udvikle, afhænger blandt andet af om du har gode gener til muskelvækst, et naturligt højt niveau af de hormoner, der medvirker til at få musklerne til at vokse og mange af de rette muskelfibre. I den forbindelse taler man om responders og nonresponders.

Responders vil typisk være atletiske mennesketyper, som uden styrketræning allerede er muskuløse, og som er født stærke og eksplosive. Responders vil generelt have et stort potentiale, hvorimod den meget spinkle nonresponder kan have svært ved at opbygge muskelmasse.

Om du er reponder eller nonresponder kan dog ikke umiddelbart ses i spejlet – det kan kun træning afsløre. De spinkle typer kan glæde sig over, at der ikke skal så meget muskelmasse til for at se atletisk ud, da små led kan få musklerne til at syne større. Modsat kan den kraftige type med lidt brede hofter godt opbygge muskelmasse, men ender tit med at fremstå mindre atletisk.

Hvis du har de medfødte forudsætninger og desuden træner målrettet, kan du forvente at opbygge et sted mellem 1 og 5 kg muskelmasse om året. Hvis du ikke synes, det lyder af meget, så prøv at tage 5 kg hakket oksekød op af køledisken, og forestil dig, at det placeres på dit bryst, dine arme og dine ben!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar